• roomnumber

  • entrance_marmer

  • guestservice

  • H_dieport

  • reception

  • regent_brasserie

  • regentenzaal

De rijke geschiedenis van dit klassieke hotel in Amsterdam centrum dateert terug naar 1864 toen G.A. Heineken zijn eerste brouwerij opende op deze locatie. Als gevolg van het opvullen van de gracht voor het gebouw door het gemeentelijk bestuur in de naam van modernisering, verhuisde Heineken zijn brouwerij naar de huidige locatie aan de Stadhouderskade in Amsterdam.

De gebroeders Hulscher namen het bedrijf over en op 5 september 1870 opende zij hier een uniek bierhuis genaamd Die Port van Cleve. Gedurende de verbouwing van het gebouw vonden de Gebroeders Hulscher een gedenksteen met daarop de inscriptie “Die Port van Cleve”, vandaar de naam. Het bierhuis was een populaire plaats waar zaken mannen en kunstenaars bij elkaar kwamen. Het duurde dan ook niet lang voordat het bierhuis uitbreidde met een restaurant, Brasserie De Poort, waar men typische Nederlandse gerechten serveerde en de nog steeds beroemde genummerde biefstukken. De genummerde biefstukken worden tot op heden op deze locatie geserveerd en snel zal het magische aantal van 6.000.000 genummerde en gecertificeerde steaks bereikt worden.

Met de komst van de reizende handelaren, veranderde het restaurant al snel in een hotel, Hotel Die Port van Cleve Amsterdam.

In 1996 werd Hotel Die Port van Cleve gekocht door de huidige eigenaren, de aandeelhouders van Aeon Plaza Hotels. Sindsdien heeft het gebouw verschillende structurele veranderingen ondergaan. Het monumentale pand van Amsterdam Hotel Die Port van Cleve heeft nog verschillende authentieke karakteristieken. De unieke voorkant van dit historische Amsterdamse hotel is onveranderd gebleven en heeft een monumentale status verworven. Zo ook het unieke interieur van Bar-Bodega De Blauwe Parade, met een groot Delfts Blauw tegelfries daterend uit 1887.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit