Wat is graveren

Graveren is het aanbrengen van figuren en letters met een graveernaald in harde materialen zoals glas en metaal.

De komst van de graveercomputer was grote vooruitgang in techniek. Het werd toen mogelijk om veel meer objecten te graveren en te kiezen uit alle lettertypen. Keuzes van de stijl  zoals sierlijk, strak of speels). Sierlijke lettertypen maken een gravering klassiek terwijl strakke lettertypen een modern beeld geven.

Laser en water snijden

De nieuwste technieken zijn laser snijden en water snijden. Hier krassen we niet met een naald, maar branden door middel van laser.  Met een lasergravure kunnen ook hout, MDF, leer, marmer, spiegels en fleece bewerkt worden. De keuze voor een naald- of lasergravure maken wij op basis van materiaal, vorm en afmeting van het te graveren object.  

Ook is het mogelijk uw eigen handschrift of dat van een kind te laten graveren.  We kunnen afbeeldingen, logo’s en zelfs kindertekeningen graveren.

Incidenteel graveren

Incidenteel graveren zijn bijvoorbeeld horloges, scheepsbellen, telefoons etc. Maar ook gevelnaamplaten of muurboorden met informatieve over uw bedrijf. Graveren geeft een luxe en tijdloos effect en straalt kwaliteit uit.

Voorbeelden

Klik op de afbeelding om voorbeelden te bekijken van de verschillende technieken.